Dan Armije RBIH

Danas se obilježava Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Armija R BiH bila je zvanična oružana snaga Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme napada neprijatelja. Armija R BiH je osnovana 15. aprila 1992. godine.

Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili. Armija R BiH je priča o znanim i neznanim junacima, o herojima i našim šehidima i poginulim boricima i svim građankama i građanima BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo.

To je priča o kojoj treba pričati svaki dan, a ne samo povodom godišnjice, i naša stalna je obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici Armije R BiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svim ostalim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 15. april – DAN ARMIJE Republike Bosne i Hercegovine.